8-weekse training

Leer in acht weken hoe je rust & ruimte in je leven krijgt. Voor iedereen die wel eens last heeft van stress of een opgejaagd gevoel.

Je bent niet de enige die zich weleens opgejaagd of onrustig voelt. We leggen tegenwoordig allemaal de lat behoorlijk hoog; de druk om te presteren neemt hand over hand toe. En dat kan veel stress opleveren. Hierdoor  daalt je energieniveau, krijg je minder voor elkaar en kun je minder genieten.

In de 8-weekse mindfulnesstraining van studio silento leer je – samen met anderen – over de kunst van aanwezig zijn in het hier en nu. Door vaker je aandacht te sturen, kun je makkelijker afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker en kunt beter je grenzen bewaken.

Je ontdekt een nieuwe manier van omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stress-prikkels eerder en beter op en kun je meer behulpzame keuzes maken.

Studio silento geeft de originele Mindfulness-Based Stress Reduction-training in kleine groepen. Tijdens acht bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag leer je verschillende aandachtsoefeningen, waarmee je rust krijgt in je hoofd.

Ik, Ilonka de Ridder, begeleid de diverse meditaties, geef verschillende oefeningen en stress-educatie en nodig de deelnemers uit tot reflectie. 

Wat gaan we doen tijdens de mindfulnesstraining

De 8-weekse is een praktische training: je leert door te doen en door herhaling. Tijdens de bijeenkomsten wisselen we theorie en oefeningen af en is er veel ruimte voor het delen van ervaringen. Thuis oefenen maakt een belangrijk onderdeel uit van de training.

‘Niemand heeft ooit leren pianospelen door er een boek over te lezen’

Edel Maex

Na de 8-weekse

De 8-weekse mindfulnesstraining zorgt er niet voor dat je altijd blij, probleemloos en zen door het leven gaat. De training biedt jou wel waardevolle tools, technieken en inzichten, die ervoor zorgen dat je bewuster kunt kiezen voor dat wat bij je past en goed voor je is. Je vergroot jouw balans en veerkracht, waardoor je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Na de training:
– leef je met meer aandacht en minder op de automatische piloot;
– laat je je niet meer meeslepen door jouw gedachten en emoties;
– herken je eerder stresssymptomen en weet je hoe daarop te reageren;
– ervaar je meer tevredenheid, innerlijke rust en balans;
– heb je tools in handen om om te gaan met de hectiek van het leven.

Wie, wat, waar, hoeveel?

De mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen: jong of oud, man of vrouw, met of zonder klachten!
Komend najaar zijn er twee groepstrainingen: een die wekelijks op vrijdagmorgen wordt gehouden en een die wekelijks op zaterdagmorgen wordt gehouden.

Dinsdagmorgentraining in Waalwijk VOL: AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK
3, 10, 17, 24 september & 1, 8, 15 en 29 oktober

Vrijdagmorgentraining in ‘s-Hertogenbosch
6, 13, 20 en 27 september & 4, 11, 18 oktober & 1 november
10.00 – 12.30 uur

Zaterdagmorgentraining in ‘s-Hertogenbosch
7, 14, 21, 28 september & 5, 12, 19 oktober & 2 november
10.00 – 12.30 uur

Stiltedag
Zondag 13 oktober
10.00 – 16.00 uur

Locatie
We zijn te gast bij Zen.nl, Colvenierstraat 2, ’s-Hertogenbosch.
Deze locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Kom je met de auto dan kun je dichtbij parkeren in Parkeergarage Stationsplein.

Kosten en vergoeding
Studio silento hanteert de volgende tarieven voor de mindfulnesstraining:
– € 425,- incl. btw voor particulieren;
– € 425,- excl. btw voor zzp’ers en werkgevers die de training van hun medewerkers vergoeden.

Dit bedrag is inclusief:
– een persoonlijke intake;
– een werkboek;
– persoonlijke coaching gedurende de training (mail/telefoon).

Omdat ik als categorie 1-trainer ben aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en sta ingeschreven bij het Mindfulness Register, kan de training (deels) worden vergoed. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor de voorwaarden. Via deze link vind je een overzicht met de vergoedingsmogelijkheden per zorgverzekeraar: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

Meer weten over de training of je direct aanmelden?

Schrijf je in via het contactformulier.

Ervaringen van deelnemers

 • “De training heeft mij geleerd dat je rust, regelmaat en ruimte voor jezelf moet creëren. Dat als je met jezelf in reine komt, de omgeving hier positief op reageert.

   

  Ilonka geeft de training met gevoel en ze heeft een zeer fijne stem: rustig en vriendelijk. Ze weet waar ze het over heeft en kan goed luisteren en omgaan met vragen, ook al hebben die niet rechtstreeks betrekking op de cursus.”

  Mariëlle
 • “Ik ben de mindfulnesstraining gaan doen, om meer rust in mijn hoofd te krijgen. En dat is gelukt. Ik heb leren mediteren en kan nu zelf in mijn ‘zijn-modus’ komen.

   

  Wat ik positief vind aan Ilonka: de rust die zij uitstraalt en het echt en oprecht luisteren.”

  Bert
 • Ik startte de 8-weekse mindfulnesstraining bij studio silento redelijk ‘blanco’. Ik wist niet wat mindfulness exact inhield en of het iets voor me was. Maar nu kan ik iedereen adviseren; doen! Ilonka is een kundige trainer die je rustig en stap voor stap met een warme uitstraling en stem door oefeningen, yoga en meditatie uitdaagt jouw kwaliteit van aandacht verder te ontwikkelen. Deze training is een cadeau voor jezelf waarna je meer dan voldoende handvaten hebt om zelfstandig door te gaan.

  Yvette
 • Ik ben deze training gestart om meer tijd en rust voor mezelf te vinden. Ik merk dat het echt heeft geholpen om die tijd weer vaker te nemen. Ilonka haar bijeenkomsten waren super fijn en ik ging er iedere week graag naar toe. ‘N aanrader!

  An
 • Zeer fijne mindfulnesstraining gehad van Ilonka. Goed toepasbaar in mijn dagelijks leven. Ik was van te voren beetje sceptisch, maar ben heel blij dat ik deze training gedaan heb. Trainer was deskundig, niet zweverig en prettig. We hadden een kleine groep en er was ruimte voor gesprek en uitleg.

  Dick